Conversie is de kunst

Conversie is een verandering en bij verkopen gaat het er om dat je een klant wild enthousiast maakt voor jouw oplossing. Daar gaan een aantal stappen aan vooraf om de deze verandering teweeg te brengen. Kortom, hoe gaat het proces van suspect naar klant?

Ik heb daarover een white paper geschreven en heb de conversie gebaseerd op het beroemde SPIN model van Neil Rackham. Overigens, alle verkooptrainingen baseren zich op het SPIN model (zonder het zo te noemen) en daarom noem ik SPIN de moeder van alle verkooptrainingen. 
Neil Rackham heeft als psycholoog gedrag gemeten van verkopers en klanten tijdens het verkoopproces  en gezocht welk gedrag succesvol is. Op basis van het gedrag dat het meest succesvol was, heeft hij heeft een proces ontwikkeld dat echt werkt. Het is geen trucje. Het gaat om authenticiteit, belangstelling, leren vragen stellen en luisteren. Daarom werkt het niet één keer maar heel erg vaak. Als je er maar consequent mee bezig bent.

Van suspect naar klant

Wil je kennis maken met SPIN? Wil je weten hoe je van suspect naar klant gaat? vraag de whitepaper aan via onderstaande aanvraagformulier. Ik stuur het je snel op. Je kunt je ook aanmelden als individu of als groep voor de 3 daagse training Klantgericht Verkopen.  Klik hier voor informatie over deze leergang, of neem contact met me op en ik vertel je alles over de training.

Scroll to Top