Burn-out prenventie is je eigen handrem vinden

Wat is je gevoeligheid en kans op burn-out?

Tot nu toe hebben de meeste websites die zich richten op burn-out het over gedragsverandering om de kans op burn-out te verminderen: meer sporten, vaker op vakantie, vroeger naar bed, etc. Met andere woorden, het is gerelateerd aan de buitenwereld.  Maar voor burn-out is het essentieel om de gedragseffecten te koppelen aan de binnenwereld want daar ligt de gevoeligheid voor stress en burn-out en de sleutel voor het voorkomen ervan. Burn-out preventie: vind je eigen handrem!

Waar ligt jouw gevoeligheid?

Om de onbewuste drijfveren, krachten en valkuilen van iemand te meten maken wij gebruik van de ACT® meting die innerlijke patronen in kaart brengt. Het bijzondere aan deze meting is dat, naast een rationeel deel, een deel van de meting intuïtief is. Om inzicht te krijgen in jouw onbewuste en daarmee te communiceren, maken we gebruik van beelden waarop het onbewuste reageert. Het vind er iets van!  Jij (en vooral je ratio) hebt daar geen invloed op.
De meting is doorontwikkeld door Eduard Baas van het My HBM Center tot de ACT® burn-out meting. Deze meting is focust op onderliggende en onbewuste gevoeligheden die onder druk gaan vervormen waardoor je ander gedrag gaat vertonen. Dit is het lont voor de brand, wat kan leiden tot een  burn-out. 

Burn-out voorkomen door meten en coachen

De uitkomst van de meting kan preventief werken als we de kans kunnen verkleinen dat de gevoeligheid wordt aangesproken: waar zit de rem? Hoe verklein je de kans dat je opbrandt?

Dus, het allerbelangrijkste is dat je je bewust wordt van je gevoeligheid. We zijn in staat de gevoeligheid van iedereen voor burn-out in kaart te brengen en kunnen het risico  inschatten dat iemand daarin terechtkomt. Door coaching kunnen we je helpen de kans op burn-out gericht te reduceren.

Burn-out preventie: vind je eigen handrem

Wil je snel meer weten over jezelf? Je drijfveren, je natuurlijke krachten en jouw gevoeligheid voor burn-out? Begin met het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact met me op. Bel me of gebruik de knop hieronder.  

Scroll to Top