Een Human Resource of een Human Being

De mens is meer dan zijn uiterlijk gedrag. Wij kunnen de mens niet langer zien als Resource maar we zien hem als Being. Dit artikel gaat over Human Being Management. Bij bedrijven die te maken hebben met veel uitval door stress en burn-out zie je dat mensen veelal krachten gebruiken die ze niet van nature hebben. Ze gaan aangepast gedrag vertonen. Dit kost ongelofelijk veel energie en is niet vol te houden. Hoe kan je het potentieel van de mens benutten en zorgen dat ze in hun natuurlijke kracht werken, kracht die geen moeite kost en daardoor ook gelukkiger maakt?

Human Being Management (HBM): de last leggen op een groter deel van de mens

Waar HRM zich richt op de structuur en de cultuur van een bedrijf, gaat HBM een stap verder en voegt de natuur van de mens, het team en de organisatie toe. Een mens heeft afgezien van zichtbare kwaliteiten een enorm onbewust potentieel om te ontwikkelen. Het ontdekken van de gehele mens is de basis van (HBM).

“HBM gelooft in mensen die naar zichzelf durven kijken, niet in mensen die zich afsluiten”

De mens bestaat uit een cognitief, bewust deel en een onbewust deel. We zien slechts het cognitieve deel en gebruiken dit waardoor we een te klein deel van onze mogelijkheden gebruiken en ervaren. HBM is een vernieuwende managementfilosofie, een wijze van kijken naar mensen in organisaties. Door de gehele mens te zien met al zijn talenten en mogelijkheden (maar ook zijn aangepast gedrag) zoomen we in op zijn werkelijke toegevoegde waarde. Het is van ‘resource’ naar ‘mens’, het is van 2D naar 3D. HBM is gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling. Niet meer nieuwe structuren of meer regels, niet trekken en duwen, maar iedereen neemt zijn/haar verantwoordelijkheid. Regels en structuren kunnen dan tot een effectief minimum beperkt blijven en iedereen kan daardoor in de organisatie een eigen rol pakken. Maar hoe pak je dit aan?

ACT® is het begin van HBM

Organisaties laten zoveel potentie onbenut maar er is een manier om deze krachten te ontdekken en te benutten: de ACT®-meting (Analytical Competence Tool). De ACT®-meting is een psychometrische tool, ontwikkeld door Ed Baas, oprichter van My HBM Support in Den Haag. Het geeft verbluffende en ondenkbare informatie over ieders aangeleerde en natuurlijke krachten maar ook over het onbenut potentieel. De kracht van de tool is dat mensen gecoacht kunnen worden op onbewuste aspecten maar ze ook bewust maken wat het effect is om te lang en te veel de druk leggen op aangeleerd gedrag. Je laat de mens in de spiegel kijken en beslissingen maken of het aangeleerde gedrag nog nuttig en wenselijk is. Via de ACT®-tool wordt de implementatie van HBM eenvoudig, want:

  • Het kan op elk niveau beginnen.
  • Het vereist geen speciale kennis, ervaring of voorbereiding.
  • Er zijn geen wijzigingen in de organisatie nodig.
  • De beïnvloeding van de organisatie gaat geleidelijk, zonder abrupte overgangen.
  • De early adopters kunnen anderen enthousiasmeren omdat ze het effect op henzelf merken.

” ‘Ken Uzelve’, aldus Socrates. Durf naar jezelf te kijken.”

2018: HBM inzetten!

2018 wordt HET jaar van de doorbraak van HBM want de druk bij bedrijven wordt groter en doorgaan op de huidige manier is ondoenlijk. Het kan anders door de echte kracht van leiders en medewerkers te benutten en nieuwe, ongebruikte energie aan te boren en in te zetten.

My HBM Support heeft voor bedrijven een consultancy afdeling opgericht die bedrijven gaat helpen bij de introductie van HBM en vooral de integratie en houdbaarheid van HBM te verzekeren. Neem daarover contact met mij op.

Ik wens jullie allemaal een geweldig krachtig 2018!

Gerard Keg –  www.kegcoach.nl  – 06-53 881 783

Scroll to Top